Als je ongemakken in je lichaam voelt, stress, zwaarmoedigheid, in plaats van ertegen te vechten, ga op onderzoek uit! Wat vertel ik mezelf over mezelf, over m’n levenssituatie of over de wereld om me heen waardoor dit gevoel verschijnt?
Het enige bestaande moment, het kale hier en nu dus, geeft geen aanleiding voor drama. Hooguit vraagt het om actie. Stel jezelf de vraag: hoe interpreteer ik de situatie en creëer ik hiermee mijn eigen lijden? En welke alternatieve interpretatie is mogelijk? Ga op onderzoek uit en neem actie als dat nodig is…
 
Keer op keer als het gevoel en de spanningen terugkomen, geef ze de ruimte, ze hoeven niet weg, het gaat slechts om je geloof in die specifieke interpretatie… Besef je weer waar ze vandaan komen en zie de relativiteit van deze interpretatie. Welke alternatieve interpretatie geeft je meer energie, is meer in lijn met je hoogste waarheid? Duw niets weg en verwelkom de interpretatie die je energie, liefde en kracht geeft.