Sebastiaan (43jr)

Sinds m’n prille jeugd heb ik rondgelopen met een vraagteken boven m’n hoofd. Gevoelsmatig klopten zoveel dingen niet die verteld werden door ouders, leraren, pastoor, mensen op tv en andere ‘autoriteiten’.

Dit is de motor geweest achter mijn zoektocht naar antwoorden. Wie ben ik, wat moet ik toch met die vervelende gedachtes en waar gaat dit leven over? Tijdens mijn pubertijd ben ik in aanraking gekomen met Zen meditatie. Dit was het begin van een spirituele reis langs vele leraren en theorieën.

Tegelijkertijd ben ik Internationale Bedrijfskunde gaan studeren aan de Universiteit in Maastricht. Verschillende lange reizen gemaakt en aan de slag gegaan als Business Consultant. In mijn privétijd bleef ik me bezighouden met de extentiële vragen des levens.

 

Missie

Mijn missie is om mensen te begeleiden van de illusie van slachtofferschap naar vrijheid, harmonie en bewust persoonlijk leiderschap. Ik gun iedereen een mooi leven toe, geleefd vanuit enthousiasme, liefde, zelfvertrouwen, avontuur en goede gezondheid. Mijn intentie is dan ook om zo veel mogelijk mensen op nuchtere, praktische en toegankelijke wijze te helpen bij hun eigen reis naar geluk, autonomie en goede gezondheid. Zodanig dat zij vervolgens anderen weer kunnen inspireren.

 

Rebalancing & Zelfonderzoek

In 2008 kwam ik in een burn out terecht. In de recovery molen heb ik twee psychologen gehad, echter zonder gewenst resultaat. Zij vonden het interessanter dan ik. Via een collega kwam ik ook op de tafel te liggen van een lichaamswerker (Rebalancer)… en dit werk was een schot in de roos! Blokkades werden losgelaten, de energie begon weer te stromen en ik voelde me steeds meer thuis in m’n eigen lijf. Hier kwam ik achter de waarde van het contact met het lichaam, de fantastische bron aan informatie en de geweldige effectiviteit van lichaamswerk. Ik werd me gewaar van de sensaties, emoties, krampen en ontspanning in m’n lijf. Ik zag dat de signalen vanuit mijn lichaam mij precies aangaven wat goed voor mij was en wat tegen mijn natuur inging. Via deze mindful massage en verdiepende vragen kreeg ik spoedig zicht op wat zich onderhuids afspeelde, waarna ik het kon gaan loslaten.

Ik zag dat contact met het lichaam en het opvolgen van de signalen vanuit het lichaam fundamenteel was om in mijn kracht te komen en om interne harmonie en stabiliteit te vergroten.

Zodra je weer gaat vertrouwen op de Ja en Nee in je lichaam,

dan wordt het leven weer heel simpel… 

Geënthousiasmeerd door mijn eigen ervaringen, ben ik in 2010 de beroepsopleiding gaan volgen en ben ik vervolgens mijn eigen praktijk Ontspannen Leven gestart.

 

Zelfrealisatie

Tijdens mijn burn-out kwam ik in contact met leraren zoals Osho, Eckhart Tolle, Mooji, Adyashanti, die net als Jezus, Buddha en Mohammad spraken over de verlichte staat. De realisatie van wie je bent voorbij de persona waarmee de meeste mensen zich identificeren. Hier vond ik de antwoorden op mijn jeugdvragen. Het nuchtere aspect van directe waarneming zonder iets te hoeven geloven of verbeelden trok me erg aan. De realisatie van de essentie van wie je bent is wonderbaarlijk en bijzonder bevrijdend.

 

Voice Dialogue

Zo’n jaar terug kwam ik in contact met Voice Dialogue, een krachtige methode om verschillende deelpersoonlijkheden (zoals de Strever, de Perfectionist, de Pleaser, de Verzorger…) met elk hun wereldbeeld beter te leren kennen. Dit verwerft bijzondere inzichten over wat er van binnen speelt, waarom je doet wat je doet, tussen welke delen conflicten spelen en hoe je constructieve verandering aan kunt brengen voor meer harmonie, authenticiteit en innerlijke kracht.

 

Plant medicijnen

In 2016 nam ik mijn eerste psychedelische paddenstoelen. Ik ontdekte de bijzondere helende eigenschappen van deze geestverruimende paddenstoelen. Zij zorgden ervoor dat de energie meer ging stromen. Naast vele inzichten, het oplossen van blokkades en een nieuwe kijk op mezelf en op mijn leven, zorgden zij voor ontspanning, liefde en rust van binnen. Ayahuasca volgde spoedig met eveneens geweldige resultaten. In 2018 ben ik 6 maanden naar de diepe jungle in Peru geweest om daar kennis te nemen van het sjamanisme en van het gebruik van plant medicijnen, zoals Ayahuasca, San Pedro, Rapé en kikkergif Kambo.

Sinds die tijd begeleid ik therapeutische sessies met (legale) magic truffels. Voor meer informatie, check www.plantmedicinemiracles.com

 

PROFESSIONELE OPLEIDINGEN & ERVARING

Opleidingen & Ervaring:

 • Voice Dialogue leer- & supervisiesessies bij Arc-en-Ciel, drs Lietje Perizonius (senior trainer Voice Dialogue) te Abcoude in 2019
 • HBO opleiding Rebalancing®  opleiding tot Rebalancing therapeut bij Stichting Rebalancing te Ede van 2010 tot 2013
 • Avatar® training – training tot Avatar therapeut bij Avatar masters Jeanine van Deursen en Barbara van Rooyen te Werkhoven in 2014
 • Rebalancing Verdiepingsdag 1. bij Nishant Matthews te Amsterdam in 2014
 • Rebalancing Verdiepingsdag 2. bij Nishant Matthews te Amsterdam in 2014
 • Workshop De zoektocht naar de betekenis van liefde – bij Jan den Boer te Rotterdam in 2013
 • Weekend Intensive van Adyashanti te Elspeet in 2011
 • Satsang avond van Adyashanti te Amsterdam in 2011
 • Meditatieweek Het Niets bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2010
 • Satori actieve meditatieweek bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2009
 • Wedergeboorte week bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2009
 • Meditatie driedaagse: passie, expressie en stilte bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2009
 • 50+ Rebalancingsessies ontvangen van verschillende Rebalancers
 • Ayahuascaweekenden bij Casa da Luz te Venhuizen in 2017 & 2018
 • In afzondering in de jungle met verschillende plantmedicijnen, Santuario Healing Center, Peru in 2018 (2,5 maand)
 • In afzondering in de jungle met verschillende plantmedicijnen, Sinchi Runa, Peru in 2018 (2 maanden)
 • Suïcide Preventie Training bij 113 Zelfmoord Preventie (2019)

Professionele Ervaring als therapeut:

 • Geven van 300+ Rebalancing, zelfonderzoek en coachingsessies
 • Coachen van mensen met suïcidale gedachten aan de crisislijn bij 113 Zelfmoord Preventie te Amsterdam
 • Begeleiden van acht weekenden cursus Levenskunst bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2014 – 2015
 • Begeleiden van de meditatieweek Wie Ervaart bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2014
 • Begeleiden van de meditatieweek Wie Ervaart bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2015
 • Geven van de Training Soft Skills bij Atos Consulting te Utrecht in 2013

 

CONTACTGEGEVENS:

Sebastiaan Ruigrok
06 – 20 89 61 90
ASN Bank: NL11 ASNB 0910 5606 25 t.n.v. S.J.P. Ruigrok Leiden
KvK nummer: 60262613
Lid beroepsvereniging PRN, Platform Rebalancing Nederland

Geïnteresseerd om kennis te maken? Laat een bericht achter, dan neem ik spoedig contact met je op om een gesprek in te plannen.