Loading...
Over Sebastiaan2019-06-20T15:39:41+00:00

Over Sebastiaan & Ontspannen Leven

Voor zo’n 15 jaar ben ik actief geweest in de business consultancy. Ik heb veel organisaties van binnen gezien, met veel verschillende mensen samengewerkt en het drukke zakenleven goed leren kennen.

Ondanks het plezier dat ik in het werk had, kwam ik 10 jaar geleden in een burn-out terecht. Te hard gewerkt, te vaak de signalen om rust te nemen vanuit mijn lichaam genegeerd en te veel van mezelf geëist. Uiteindelijk is het één van de meest leerzame periodes van mijn leven geweest, waar ik erg dankbaar voor ben. Maar toen ik in de burn out zat, dacht ik daar wat anders over… het was ontwrichtend en gooide alles overhoop. Het mooie is dat je dan ook weer iets nieuws kan opbouwen dat beter past bij wie je op dat moment bent en waar je blij van wordt.

Ik kwam erachter dat mijn grote passie niet gelegen is in de business consultancy maar in het helpen van mensen, die worstelen met destructieve gedachten en onderdrukte emoties en daardoor niet gelukkig zijn en in hun kracht kunnen komen. Tijdens mijn burn-out en in de jaren die daarop volgden is het mij goed duidelijk geworden waar ik mijzelf tegen heb gehouden om in mijn kracht te gaan staan. Dit is overigens een doorlopend leerproces naar meer en meer autonomie, zelfstandigheid, rust en liefde, waar je nooit klaar mee bent. Tijdens mijn burn-out kwam ik in contact met lichaamswerk (Rebalancing & actieve meditaties) en kreeg ik weer steeds meer contact met mijn lichaam. Ik werd me gewaar van de sensaties, emoties, krampen en ontspanning. Ik zag dat de signalen vanuit mijn lichaam mij precies aangaven wat goed voor mij was en wat tegen mijn natuur inging.

Ik zag dat contact met het lichaam en het opvolgen van de signalen vanuit het lichaam fundamenteel was om vol zelfvertrouwen in mijn kracht te komen en om interne harmonie en stabiliteit te vergroten

Zodra je weer gaat vertrouwen op de Ja en Nee in je lichaam,

dan wordt het leven weer heel simpel… 

De weg terug naar het lichaam, naar onze authentieke zelf, de Ja en de Nee, gewoon zoals het voelt van binnen is wat mij betreft dan ook de volgende evolutionaire stap van de mens hier in het Westen. Met denken creëren we fantastische dingen, maar zolang ons denken domineert en eenzijdig bepaalt, zijn we uit contact met onszelf en uit contact met het leven an sich en kunnen we in veel gevallen niet optimaal inspelen op wat er op dit moment nodig is.

Vanuit dit besef ben ik verschillende krachtige technieken gaan leren waarmee ik kon gaan doen wat ik het liefste doe, mensen ondersteunen op hun pad terug naar zichzelf, terug naar innerlijke kracht, harmonie en geluk. Ik heb onder meer kennis en ervaring opgedaan met Voice Dialogue en de opleiding voor Rebalancing therapeut succesvol afgerond en in 2013 heb ik de praktijk Ontspannen Leven opgezet, waarin ik inmiddels reeds vele mensen heb mogen helpen met stress, burn out, trauma en andere psychosomatische klachten.

Ik gun iedereen een mooi leven toe vol liefde, plezier, zelfvertrouwen, avontuur en goede gezondheid. Mijn intentie is dan ook om zo veel mogelijk mensen op nuchtere, praktische en toegankelijke wijze te helpen bij hun eigen reis naar geluk, autonomie en goede gezondheid. Zodanig dat zij vervolgens anderen weer kunnen inspireren.

PROFESSIONELE OPLEIDINGEN & ERVARING

Opleidingen & Ervaring:

 • Voice Dialogue leer- & supervisiesessies bij Arc-en-Ciel, drs Lietje Perizonius (senior trainer Voice Dialogue) te Abcoude in 2019
 • HBO opleiding Rebalancing®  opleiding tot Rebalancing therapeut bij Stichting Rebalancing te Ede van 2010 tot 2013
 • Avatar® training – training tot Avatar therapeut bij Avatar masters Jeanine van Deursen en Barbara van Rooyen te Werkhoven in 2014
 • Rebalancing Verdiepingsdag 1. bij Nishant Matthews te Amsterdam in 2014
 • Rebalancing Verdiepingsdag 2. bij Nishant Matthews te Amsterdam in 2014
 • Workshop De zoektocht naar de betekenis van liefde – bij Jan den Boer te Rotterdam in 2013
 • Weekend Intensive van Adyashanti te Elspeet in 2011
 • Satsang avond van Adyashanti te Amsterdam in 2011
 • Meditatieweek Het Niets bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2010
 • Satori actieve meditatieweek bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2009
 • Wedergeboorte week bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2009
 • Meditatie driedaagse: passie, expressie en stilte bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2009
 • 50+ Rebalancingsessies ontvangen van verschillende Rebalancers
 • Ayahuascaweekenden bij Casa da Luz te Venhuizen in 2017 & 2018
 • In afzondering in de jungle met verschillende plantmedicijnen, Santuario Healing Center, Peru in 2018 (2,5 maand)
 • In afzondering in de jungle met verschillende plantmedicijnen, Sinchi Runa, Peru in 2018 (2 maanden)
 • Suïcide Preventie Training bij 113 Zelfmoord Preventie (2019)

Professionele Ervaring als therapeut:

 • Geven van 300+ Rebalancing, zelfonderzoek en coachingsessies
 • Coachen van mensen met suïcidale gedachten aan de crisislijn bij 113 Zelfmoord Preventie te Amsterdam
 • Begeleiden van acht weekenden cursus Levenskunst bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2014 – 2015
 • Begeleiden van de meditatieweek Wie Ervaart bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2014
 • Begeleiden van de meditatieweek Wie Ervaart bij Life Force Fitness te Amersfoort in 2015
 • Geven van de Training Soft Skills bij Atos Consulting te Utrecht in 2013

CONTACTGEGEVENS:

Sebastiaan Ruigrok
06 – 20 89 61 90
ASN Bank: NL11 ASNB 0910 5606 25 t.n.v. S.J.P. Ruigrok Leiden
KvK nummer: 60262613
Lid beroepsvereniging PRN, Platform Rebalancing Nederland

Geïnteresseerd om eens kennis te maken? Laat een bericht achter, dan neem ik spoedig contact met u op om een gesprek in te plannen.