Rebalancing

Rebalancing is een krachtige methode die je weer dichterbij jezelf brengt, met als gevolg meer energie en levenslust. Wat voel ik, wat wil ik nu ècht en waar houd ik mezelf tegen om authentiek en ontspannen mezelf te zijn?

Rebalancing is geschikt voor mensen die:

  • trauma’s hebben,
  • lijden aan depressie,
  • last hebben van chronische stress
  • weemoedigheid ervaren,
  • psychosomatische klachten hebben of
  • burn-out klachten hebben

De psycholoog praat met je met vaak de focus op het hoofd en de gedachten. De Rebalancer richt zich op het lichaam. Het voordeel van lichaamswerk is dat het lichaam nooit liegt, de vinger relatief eenvoudig op de zere plek wordt gelegd en dat lichaamsgerichte sessies direct resultaat opleveren. De uitnodiging is telkens weer om te ontspannen met wat er is, wat er in je leeft, met wie je bent op dit moment. Alles mag er zijn, jij mag er zijn zoals je bent. Naarmate je meer ontspant, wordt het lichaam weer jouw thuis en gaat de levensenergie weer stromen. Trauma’s en blokkades worden verwerkt, je enthousiasme voor het leven neemt weer toe, je hart gaat weer open en je kunt meer en meer weer gaan genieten van de kleine alledaagse dingen.

Rebalancing is perfect voor mensen die veel in hun hoofd zitten en er op dat niveau niet uitkomen. ‘Feel it to heal it’ is het motto. Het lichaam is altijd eerlijk en vertelt je precies wat goed voor je is en wat niet. Meer contact met je lichaam betekent dus meer contact met jezelf. Meer contact met jezelf betekent meer authenticiteit, meer innerlijke stabiliteit, meer levenslust en meer liefde en acceptatie voor jezelf.

Sessies

Een sessie begint met een ‘body scan’, een geleide meditatie door het lichaam om contact te maken met het lichaam. Op de stoel met de ogen dicht gaan we door het lichaam heen en kijken we wat er zoal gebeurt van binnen. Vervolgens onderzoeken we welke thema’s er spelen. Waar is het verkrampt en houd je jezelf dus tegen om te zijn wie je bent? Vervolgens is daar de vrije uitnodiging om de kramp los te laten, te ontspannen en de levensenergie dus weer in beweging te zetten. Vaak krijg je meer zicht op het verhaal achter de verkramping, de reden waarom je jezelf tegenhield om te zijn wie je bent.

Op een gegeven moment gaan we naar de massagetafel en zetten we de sessie voort met intuïtieve massage. Ook hier is de uitnodiging om aandacht en ademhaling naar de verkramping te brengen, zodat het daar verder kan ontspannen. Door de ontlading voel je je vaak heerlijk ontspannen na een sessie en heb je meer zicht op hetgeen je eerder dwars zat en je belette om lekker in je vel te zitten.

Na de eerste sessie voelen mensen zich vaak al een stuk lichter en ontspannender. Meerdere sessies leiden tot verdieping en verankering van de ontspanning en deze fijne gevoelens.

Tarieven

Een sessie duurt twee uur en kost 165 euro.

Sessies kunnen plaatsvinden bij jou thuis of in de praktijk. Indien je thuis sessies wilt ontvangen, dan komt hier 50 cent per gereden kilometer (vanaf postcode 2266HK) bij en parkeerkosten indien van toepassing. Belangrijk voor een sessie thuis is dat er voldoende ruimte is, het relatief stil is en we niet gestoord kunnen worden tijdens de sessie.

Vijf procent wordt gedoneerd aan stichting Free a Girl. Free a Girl streeft een wereld na zonder commerciële seksuele exploitatie van kinderen, door slachtoffers directe hulp te bieden en straffeloosheid aan te pakken: www.FreeaGirl.com

Als je een nieuwe cliënt aanbrengt, ontvang je zelf kosteloos een Rebalancingsessie.

Testimonials

NICOLE OVER HAAR REABALCING SESSIES

“Toen ik last had van burn-outklachten heb ik meerdere hulpbronnen ingeschakeld. Ik was emotioneel instabiel en voelde me niet veilig in mijn lijf. Daarnaast had ik veel last van verkrampingen in mijn lichaam. Via een coach kwam ik in contact met het begrip Rebalancing en kwam na wat zoeken terecht bij Sebastiaan.
Wat ik prettig vond was dat we via Skype eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek konden voeren. Sebastiaan kon toen meteen een duidelijker beeld schetsen van het verloop van een sessie.
De sessies verliepen direct heel vloeiend en ik voelde me (ondanks de zenuwen vooraf) direct vertrouwd, veilig en op mijn gemak. Dat komt mede door de rust die Sebastiaan uitstraalt (zowel verbaal als non-verbaal). We zaten op een lijn.
Al met al raad ik rebalancing bij Sebastiaan aan, omdat hij betrokken, geduldig en rustig is. Het effect van de behandelingen is groot; ik voel me veel stabieler en meer gegrond. Dit vertaalt zich door naar alle facetten van mijn leven, dus ik heb er heel veel baat bij!”

LOTTE OVER HAAR REBALANCING SESSIES BIJ HAAR THUIS:

“Wat een prachtige werkwijze om in het lichaam te komen en hiermee te communiceren! Ik voel na een aantal sessies een bijzondere vooruitgang en verschuiving in het bewustzijn t.o.v. mijn lichaam. Tijdens lastige of spannende situaties ben ik veel gebalanceerder en rustiger en gedurende verschillende momenten op de dag kan ik echt even contact maken met mijn lichaam en ziel. Ik voel me gelukkiger en heb het idee dat ik natuurlijker mee kan bewegen met het leven. Verder is Sebastiaan een geweldige rebalancer. Hij is oprecht, rustig, warm, betrokken en erg prettig in zijn communicatie. Hij stelt de juiste vragen en hanteert een fijn tempo tijdens de sessie.”

DANIËLLE OVER HAAR REBALANCING SESSIES:

“Toen ik de eerste keer naar Sebastiaan ging voor een Rebalancing sessie had ik geen idee wat ik kon verwachten. Ook al had ik er van te voren wel over gelezen, ik had geen idee wat dit met mij zou gaan doen.

We begonnen met een zelfonderzoek, rechtop zitten met de ogen dicht en de voeten op de grond. Sebastiaan stelde vervolgens rustig wat vragen. Ik merkte dat ik daardoor rustig en ontspannen werd. Vervolgens gingen we door op de massagetafel. Door de rustige massages van Sebastiaan en de juiste vragen, merkte ik pas wat het met me deed. Ik ging luisteren naar mijn lichaam en er kwamen emoties los. Door het contact met mijn lichaam lijk ik krachtiger te worden. Vooral mijn heupen en benen werden steeds meer ontspannen. Echt heel fijn!

Alles kan in je eigen tempo. Ook dit ervaar ik als zeer prettig.

Na een sessie ben ik ontspannen en voel ik mij rustig.”

NICO OVER ZIJN REBALANCING SESSIES:

” Inmiddels heb ik vier Rebalancing behandelingen gehad van Sebastiaan.

Wat ik heel goed vind is zijn invoelingsvermogen, zijn geduld om door te vragen, zijn “traagheid” van masseren, waardoor mijn lichaam elke keer weer opnieuw de mogelijkheid krijgt om zich te ‘resetten’. Dit is een speciaal gevoel. Het is alsof eerst ‘barsten in de spierspanning’ ontstaan, waarna de spier en het lichaam zich ontspannen.

Ook zijn manier van doorvragen over de pijn en wat die pijn nu eigenlijk betekent is goed. Dit ervaar ik als hartstikke zorgzaamen dit doorvragen is gelijkertijd één van de belangrijkste kenmerken van de Rebalancing massage voor mij.

Op deze manier is Rebalancing een methode, die me bewust maakte om heel zorgzaam te zijn voor mijn lichaam. Mijn lichaam reageert hier heel positief op, kortom…heerlijk… ”

SOPHIE OVER HAAR REBALANCING SESSIE:

” Het was een fijne en sterke ervaring tijdens de Rebalancing sessie vorige zondag in Leiden.
Gek hoe twee rustige en stevige handen onder een schouder zoveel doen gewaarworden: warmte, kracht, vertrouwen. Ik voelde me uitgenodigd om me over te geven, en nu en dan lukte dat. Alsof mijn batterijen terug werden opgeladen, mijn lichaam meer ruimte kreeg.

Mijn ademhaling mentaal richten op de plaats waar de handen hun werk deden, was even wennen. Ter hoogte van mijn borstkas lukte dat niet zo goed. Dat was leerrijk, en ik voel me uitgenodigd om er verder mee aan de slag te gaan. Komt dat omdat mijn hart de laatste maanden wel wat te verduren kreeg?

De heerlijke september-zonnestralen voelden als een goedkeuring, een aanmoediging door iets wat mij overstijgt.

Bedankt Sebastiaan! ”

ANNEMIEKE OVER HAAR REBALANCING SESSIES:

” Mijn lichaam bleek me veel te kunnen vertellen over wat er niet goed gaat in mijn leven. Dat vond ik een mooi gegeven: dat deze informatie er is en dat je moet leren hiernaar te luisteren.

Door de massage werden mijn onderbenen, die erg verkrampt waren, steeds meer ontspannen en tegelijkertijd kwamen hierbij allerlei emoties vrij.

Ik vond het fijn dat Sebastiaan mij regelmatig om feedback vroeg zodat ik mijn eigen tempo kon bepalen.

Na de sessie voelde ik me diep ontspannen, als na een massage maar dan ook van binnen. Ik kan het iedereen aanraden. “